Underbar cheesecake

Här kommer mitt favoritrecept på en glutenfri cheesecake med biskvibotten och plommonmarmelad. Plommonen kan bytas ut mot valfritt bär, t.e.x. jordgubbar eller blåbär.

Ljuvlig cheesecake,
Glassmet, biskvier, biskviebotten och jordgubbsmarmelad.

Ingredienser
400 g mandelmassa
4 ägg (som ska separeras)
3 dl grädde
250 g mascarpone
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Marmelad
200 g bär
1 dl socker

Instruktioner
Sätt på ugnen på 200 g. Riv mandelmassan. Separera äggen i två olika skålar. Vispa äggvita och mandelmassa till en smet. Det gör inget om det är lite klumpar, det blir bara godare om det är det. Bred ut 3/4 av smeten i en springform. Resterande av smeten kluttar du ut på ett smörpapper så att det blir som små biskvier. Sätt in i ugnen. De små biskvierna är klara på ca 15 min medan botten tar ca 30 min. Håll koll så att det inte blir bränt. Vispa sedan äggulan med socker och vaniljsocker. Vispa grädden och rör ned grädden i äggulesmeten. Rör sedan ner mascarponen. Låt stå.

Under tiden botten och biskvier är i ugnen så gör du marmeladen. Du häller i bär och socker i en kastrull och rör om på medelstark värme i ca 10 min eller tills en marmelad har bildats. Låt svalna.

När både bottnar, biskvier och marmelad har svalnat så är det dags för montering. Häll i ca hälften av glassmeten på botten. Placera ut biskvierna. Smula gärna sönder de lite. Häll sedan på marmeladen och avsluta med att bre på resterande av glassmeten ovanpå marmelad och biskvier. Låt stå i frysen över natten eller minst 8 timmar.

Detta är en superbra efterrätt som du kan förbereda veckor innan bjudningen.

Pst. Mascarponen kan uteslutas, men då blir det en glasstårta istället.

 

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: