Ljuvlig blåbärsglass

Tänker du att det är krångligt att göra egen glass? Till dig vill jag dela med mig av ett busenkelt glassrecept som inte ger avkall på smak, tvärtom smakar den ljuvligt. Glassen innehåller bara 3 ingredienser som du blandar ihop och sedan ställer in i frysen i minst 4-5 timmar.  Sedan är den klar. Du behöver ingen glassmaskin.

blåbärsglass
Blåbärsglass på endast tre ingredienser

Du behöver:

  • 250 g blåbär (ett paket)
  • 5 dl grädde
  • 1 burk sockrad kondenserad mjölk (400 g)

Gör så här

Tina blåbären om de är frysta. Det går även bra att micra dem, men var då försiktig så att de inte blir för varma, utan de ska endast vara tinade. Vispa grädden. Blanda sedan alla tre ingredienser och fyll dessa i en form som du ställer in i frysen. Har du glassmaskin så använd gärna den. För att inte blåbären ska sjunka till botten är det bra att efter ca 1-2 h och blanda runt glassen i formen. Låt sedan glassen frysa till den är klar. Tar ca 4-5 h.

DSC_0244
Blåbärsglass med en klick grädde och hackade hasselnötter.

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: