Mozzarellagratinerad aubergine

Aubergine
Mozzarellagratinerad aubergine

Detta är en riktigt god förrätt  som du också kan äta som huvudrätt. Äter du enligt LCHF är denna maträtt perfekt för dig då den innehåller få kolhydrater.

Du behöver:

 • 1 aubergine
 • 2 pkt mozzarella
 • 2-4 dl parmesanost (helst 4 dl)
 • 1 pkt krossade eko tomater
 • En kruka basilika
 • 2 st scharlottenlök
 • 2 st vitlöksklyftor
 • 2-3 tsk torkad timjan
 • 0,5-1 st chili (beroende på hur stark du vill ha tomatsåsen)
 • 1 msk honung
 • salt och peppar

DSC_0086

Gör så här

Skiva auberginen, lägg skivorna på hushållspapper och salta. Hacka sedan scharlottenlöken, chilin och vitlöken. Fräs detta i raps- eller olivolja tills löken blir genomskinlig. Häll sedan över de krossade tomaterna. Hacka hälften av basilikan och lägg i tomatsåsen tillsammans med timjan, honung och salt och peppar.  Sätt på locket och låt småputtra med på låg värme medan du gör klart resterande (ca 20-30 min).  Tomatsåsen får gärna puttra längre då den bara blir godare och rundare i smaken ju längre den puttrar. Nu kan du vända på auberginerna och salta igen. Vänta minst 10 min. Sätt ugnen på 220 g. Stek sedan skivorna i olja och och på med lite peppar. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Häll på tomatsåsen och sist skivad mozzarella och parmesanost. Ställ in i ugnen ca 15 min eller tills mozzarellan har fått fin färg. Strö på resterande basilika. Avnjut!

DSC_0087

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: