Hasselnötsbars

Nu har jag köpt en massa proteinbars och känner att det är dags att göra egna istället. Det är ett bättre alternativ till godis eller fikabröd och när jag tränar kan jag äta det med gott samvete. Jag testade mig fram till detta recept vilket resulterade i väldigt goda bars. Dock måste jag modifiera receptet lite till nästa gång så att det blir mer proteinrika och mer fettsnåla.

Proteinbar
Goda hasselnötsbars som passar perfekt som mellanmål eller som munsbit efter maten.
 • 200 g hasselnötter
 • 3 skopor proteinpulver (en skopa är 26 g)
 • 26 st färska ekologiska dadlar
 • 3 msk kakao
 • 2 tsk kokosolja
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 2 nypor flingsalt
 • 2 – 3 msk vatten

Gör så här
Kärna ur dadlarna och mixa hasselnötterna i en matberedare. Häll i proteinpulvret, kakaon, vaniljpulvret och saltet i nötmixen. Mixa lite till. Under tiden du mixar lägger du i dadlarna och kokosoljan. Till sist så tillsätter du vattnet. Platta sedan ut massan i en fyrkantig form. Ställ in i kylen i minst en timme. Skär sedan ut lagom stora bitar och slå in dem i smörgåspapper. Jag fick 18 st bars som vägde 40 g/styck. Mums!

DSC_0653

Jag har räknat ut hur många kalorier varje bar innehåller. Varje bar väger 40 g och innehåller:

 • 151 kcal
 • 2,6 g protein
 • 9,9 g fett
 • 11,9 g kolhydrater
 • 2,4 g fibrer

Näringsinnehåll per 100 gram

 • 378 kcal
 • 6,4 g protein
 • 24,8 g fett
 • 29,8 g kolhydrater
 • 6 g fibrer

Nästa gång vill jag dubbla mängden protein och minska fetthalten med minst hälften.

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: