Huskur mot förkylning

Jag vill dela med mig av en huskur mot förkylning som min mamma inte är sen att påminna mig om så fort jag nämner att jag känner mig krasslig. Huskuren är ett avkok på vitlök.

Det var länge sedan jag gjorde detta avkok då det tar emot samt att det var länge sedan jag kände mig riktigt förkyld. De kosttillskott som jag skrivit om tidigare har gjort att jag inte har behövt ta till denna huskur. Läs mer om zink, magnesium och vitamin här och om LypriCel C-vitamin här.

Huskuren är inte speciellt aptitligt, men fullt genomförbar. Det smakar inte så illa som man kan tro. Så jag tycker absolut att du ska testa om du känner dig hängig.

Vitlök
Använd en hel vitlök till ditt avkok.

Du behöver: 1 st vitlök

Gör så här:

Skala vitlöken. Lägg de skalade vitlöksklyftorna i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker klyftorna. Uppskattningsvis ca 3-4 dl. Låt koka i 10-15 min med lock. Drick sedan upp vattnet medan det är varmt. Om du klarar av det, ät även upp klyftorna eller åtminstone några av dem.

Man brukar faktiskt känna av en omedelbar effekt.

Upprepa 2-3 ggr/dag.

Lycka till!

Ett tips om du ska röra dig bland folk. Ät persilja efteråt! Persilja tar bort eller minskar vitlöksdoften.

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: