Nya lampskärmar

5-armad lampa i mässing med lampskärmar från Vtuna.

Nyligen köpte vi en ny lampa att ha ovanför matbordet. Vi har länge letat efter en antik ljuskrona i mässing med fungerande belysning. Men det enda jag kunde hitta på auktioner och liknande var Skultuna ljuskronor utan belysning. Visserligen otroligt vackra, men inte så praktiskt att tända levande ljus till vardags när man ska sätta sig ned och äta middag.

5-armad lampa med skärmar från Vtuna.
5-armad lampa med skärmar från Vtuna.

I en av möbelkedjorna hittade vi denna nyproducerade 5-armad taklampa i mässingfinish. Vi föll för den direkt, men det saknades fina lampskärmar till den. Jag hade tänkt att beställa lampskärmar från Hjerten&Hjerten – ett märke som har massor med vackra skärmar. Helst ville jag ha de med guldinsida, men de är otroligt dyra – närmare 1000 kr/skärm så det var inte aktuellt. Beställde en fin skärm med blått mönster med vit insida men det visade sig att de skärmarna var slut på lagret och jag ville ha skärmarna så fort som möjligt, helst innan helgen då det skulle komma gäster. Så jag avbokade beställningen.

Vacker lampskärm från Vallentuna skärmatelje.
Vacker blå paisleymönstrad lampskärm från Vallentuna skärmatelje.

Jag googlade på skärmbutiker som fanns i närheten av Vaxholm och namnet Vtuna –  dök upp. Det står för Vallentuna Armatur & Skärmatelje. De hade en butik i just Vallentuna och vi beslöt oss för att åka dit. Där möttes vi av en trevlig farbror som hade stor kunskap inom lampskärmar och han visade oss runt bland deras sortiment. Det fanns massor med vackra skärmar i olika utföranden. Jag föll för denna skärm i blått paisleymönster. Men såklart fanns det inte 5 st små lampskärmar i detta vackra tyg, men det gick utmärkt att beställa och leveranstiden var endast 1-2 veckor. Dock för lång tid då jag önskade skärmarna innan helgen. Men då erbjöd han sig att låna ut 5 st enfärgade skärmar som jag kunde ha under tiden. Det kallar jag service! Dessutom kunde jag få skärmarna med guldinsida och det kostade inget extra. Beställde direkt! Och när jag fick reda på priset var det inget att snacka om. För övrigt var inte han så imponerad av Hjerten&Hjerten då de tydligen har ”snott” ett av Vtunas tygmönster samt att deras skärmar är maskintillverkade. Vtunas skärmar är handgjorda samt att tyget har vikts in i över- och underkant så tyget är i ett enda stycke. Maskintillverkade skärmar har ett band i nedre- och överkant vilket gör tillverkningen mycket enklare och billigare.

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: