Ny diskmaskin

Jaha, då var det dags att byta ut vår integrerade diskmaskin. Vi visste att när vi flyttade in i vårt nya hus för 1,5 år sedan att diskmaskinen troligtvis inte hade så lång tid kvar på sin livslängd, då den antagligen inte har bytts ut sedan huset byggdes år 2004. Således 13 år gammal. Det var en AEG vi hade och den fungerade väldigt bra. Diskade bättre än den vi hade innan. Det mesta blev rent bara sånär på några bestick som man behövde diska om.

Det började med att det var översvämning i själva i pumphuset. Dan har försökt att fixa den två gånger nu. Tagit bort den fina profilerade sockeln som vi fick monterad dit för ca ett år sedan när vi lackerade om våra köksluckor samt bytte ut kaklet i köket. Då passade vi även på att byta ut de enkla raka socklarna mot fina profilerade. En liten detalj som helt klart gjorde ett lyft.  Han lyckades härleda vattenläckan och ta bort vattnet. Det hade inte runnit ner vatten på golvet och vi har har även en droppskyddsbricka så det var lugnt. Men nu vill den inte spola in vatten i maskinen mer, den bara tömmer och tömmer fast att den är tom.  Trots två tappra försök att rädda den så gick det inte. Det fick helt enkelt bli att klicka hem en ny.

Maskinen vi valde var en Electrolux ESL8523RO från Tretti. Det var kampanjpris på den, 7 049 kr, ordinarie pris 11 280 kr. Dock blev priset över 8 100 kr då vi beställde med installation och bortforsling av gammal produkt.

esl8523ro_8
ELECTROLUX ESL8523RO

Vi valde Electrolux ESL8523RO för att den hade låg energiförbrukning på 0,85 kWh med energiklassa A+++. Ljudnivån låg endast på 42 dB. De flesta diskmaskiner har över 46 dB så den måste vara riktigt tyst. Den har en besticklåda som jag tycker är mycket bättre än en korg. Den fick även plats med hela 15 kuvert. Den vi har nu tar endast 12 kuvert så det kommer bli stor skillnad. Sist men inte minst så stämde måtten in i vårt kök. Ska bli spännande att se om den är bra. Förhoppningsvis får vi den i nästa vecka och efter att vi använt den i några månader följer jag upp med en recension.

esl8523ro_3.png
Får plats med 15 kuvert

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: