Chili con carne

Igår gjorde jag en god och mättande Chili con carne. Det är bra att fylla ut maten med grönsaker och gärna bönor som är väldigt proteinrika och nyttiga. Vad passar då inte bättre än att göra en Chili hon carne? Barnen gillade den också!

img_2046
Chili con carne

Det här behöver du:

 • 500 g köttfärs
 • 1 pkt blandade bönor
 • 2 gula lökar
 • 500 g krossade tomater
 • 1 chili eller efter smak
 • Paprikapulver
 • 2 msk kalvbuljong
 • 2 msk soja
 • 1 knippe persilja
 • Salt
 • Peppar

Gör så här:
Bryn köttfärsen i en gryta. Hacka under tiden löken och chilin och lägg det i grytan och rör om. Krydda sedan med salt, peppar, paprikapulver, soja och buljong. Häll sedan över de krossade tomaterna. Låt detta sedan småputtra på låg värme under tiden du sätter på riset. Jag använde råris. När riset är färdigt strör du över finhackad persilja över Chili hon carnen.

Servera till en god sallad. Riktigt bra vardagsmat!

img_2045
Sallad, bönor och oliver.

 

img_2047
Chili con carne med råris och en god sallad med fetaost.

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: