Varmrökt laxsallad

Sallad med varmrökt lax med en kall dilldressing är en sommarfavorit. Jag älskar denna mättande och nyttiga sallad.

IMG_0086
Sallad med varmrökt lax

Till 4 personer behöver du:

 • 600 g varmrökt lax
 • 2 avokado
 • 2 ägg
 • 150 g blandsallad
 • 8 st körsbärstomater
 • Gurka
 • 1 st citron
 • 8 st grön sparris
 • 1 st röd lök
 • Kallpressad oliv- eller rapsolja

Till den kalla såsen behöver du:

 • 1/2 dl majonnäs
 • 1 dl creme fraiche
 • Dill
 • 1/2 msk flytande honung
 • Salt
 • Peppar

Gör så här:

Koka äggen i 7 min och häll sedan kallt vatten i kastrullen. Under tiden äggen kokar så hackar du alla grönsaker förutom sparrisen och citronen. Blanda grönsakerna i en stor fin skål. Häll gärna på lite kallpressad oliv- eller rapsolja och dra några varv på salt- och pepparkvarnen och blanda runt. Fräs på sparrisen i några minuter i stekpannan, låt den svalna och lägg sedan den över den färdigskurna salladen. Finhacka sedan dillen och därefter blanda den tillsammans med alla ingredienser till den kalla såsen. Till sist lägg fina bitar av den underbara varmrökt laxen ovanpå salladen och tillsammans med citronklyftor. Servera och avnjut den gärna till en friskt gott vitt vin.

Publicerad av Rebecca Salomon

Denna blogg innehåller recensioner av olika typer av produkter som jag testar, allt från kosttillskott, mat och skönhetsprodukter. Här kan du även ta del av recept som jag tar fram, både matlagning men framförallt bakning som är en stor passion. Alla recepten är naturligt glutenfria. Bloggen kommer också att handla om mig, en mamma till två underbara barn och mitt liv på Resarö med min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: